Yüksek Proteinli Diyet Metabolizmanızın Dostu mu Düşmanı mı?

Yüksek Proteinli Diyetlerin Metabolizma Üstündeki Tesiri Son yıllarda, insanoğlu protein açısından varlıklı bir diyetin faydalarıyla daha çok ilgilenmeye başladıkça, yüksek proteinli rejimler giderek daha popüler hale geldi. Sadece, yüksek proteinli diyetlerin metabolizma üstündeki tesirleri ile alakalı birtakım tartışmalar var. Birtakım emekler, yüksek proteinli diyetlerin metabolizmayı artırmaya destek olabileceğini gösterirken, öteki emekler ise hiç bir tesiri olmayabileceğini ya da hatta negatif bir tesiri olabileceğini göstermiştir. Bu yazıda, yüksek proteinli diyetlerin metabolizma üstündeki etkilerine dair araştırmalara daha yakından bakacağız. Yüksek proteinli diyetlerin faydalarını ve risklerini tartışacağız ve yüksek proteinli bir rejim benimsemeyi düşünen kişilere birtakım önerilerde bulunacağız. Yüksek proteinli rejim nelerdir? Yüksek proteinli rejim, protein açısından yüksek ve karbonhidrat ve yağ açısından nispeten düşük bir rejimdir. Tavsiye edilen günlük protein alımı vücut ağırlığının kilogramı başına 0,8 gramdır, sadece yüksek proteinli rejimler çoğu zaman vücut ağırlığının kilogramı başına 1,5 ila 2,0 gram protein ihtiva eder. Yüksek proteinli rejimler çoğu zaman kg kaybı, kas […]

Yüksek Proteinli Diyet Metabolizmanızın Dostu mu Düşmanı mı?

Yüksek Proteinli Diyetlerin Metabolizma Üzerindeki Etkisi

Yüksek Proteinli Diyetlerin Metabolizma Üstündeki Tesiri

Son yıllarda, insanoğlu protein açısından varlıklı bir diyetin faydalarıyla daha çok ilgilenmeye başladıkça, yüksek proteinli rejimler giderek daha popüler hale geldi. Sadece, yüksek proteinli diyetlerin metabolizma üstündeki tesirleri ile alakalı birtakım tartışmalar var. Birtakım emekler, yüksek proteinli diyetlerin metabolizmayı artırmaya destek olabileceğini gösterirken, öteki emekler ise hiç bir tesiri olmayabileceğini ya da hatta negatif bir tesiri olabileceğini göstermiştir.

Bu yazıda, yüksek proteinli diyetlerin metabolizma üstündeki etkilerine dair araştırmalara daha yakından bakacağız. Yüksek proteinli diyetlerin faydalarını ve risklerini tartışacağız ve yüksek proteinli bir rejim benimsemeyi düşünen kişilere birtakım önerilerde bulunacağız.

Yüksek proteinli rejim nelerdir?

Yüksek proteinli rejim, protein açısından yüksek ve karbonhidrat ve yağ açısından nispeten düşük bir rejimdir. Tavsiye edilen günlük protein alımı vücut ağırlığının kilogramı başına 0,8 gramdır, sadece yüksek proteinli rejimler çoğu zaman vücut ağırlığının kilogramı başına 1,5 ila 2,0 gram protein ihtiva eder.

Yüksek proteinli rejimler çoğu zaman kg kaybı, kas geliştirme ve atletik performansın iyileştirilmesiyle ilişkilendirilir. Sadece, yüksek proteinli diyetlerin metabolizma üstünde böbrek taşı ve osteoporoz riskini artırma benzer biçimde negatif tesirleri olabileceğine dair birtakım endişeler vardır.

Yüksek proteinli diyetin yararları

Yüksek proteinli bir rejim uygulamanın birçok potansiyel faydası vardır, bunlar içinde şunlar yer alır:

  • Kilogram kaybı
  • Kas geliştirme
  • Gelişmiş atletik performans
  • Kalp hastalığı riskinin azalması
  • Diyabet riskinin azalması

Emekler, yüksek proteinli diyetlerin tokluk hissini artırarak ve iştahı azaltarak kg kaybını desteklemeye destek olabileceğini göstermiştir. Protein ek olarak kas hacmi kurmak ve korumak için de önemlidir ve yüksek proteinli rejimler atletik performansı iyileştirmeye destek olabilir. Ayrıca, yüksek proteinli diyetlerin kalp hastalığı ve diyabet riskini azalttığı gösterilmiştir.

Yüksek proteinli diyetin riskleri

Yüksek proteinli rejimler birçok yarar sağlasa da, yüksek proteinli bir rejim uygulamanın aşağıdakiler de dahil olmak suretiyle birtakım riskleri de vardır:

  • Böbrek taşı riskinin artması
  • Osteoporoz
  • Böbrek hasarı
  • Susuz kalma
  • Gut

Bu risklerin yalnızca iyi dengelenmemiş yüksek proteinli rejimlerle ilişkili bulunduğunu belirtmek önemlidir. Yüksek proteinli bir rejim benimsemeyi düşünüyorsanız, sizin için doğru olduğu için güvenilir olmak için doktorunuzla görüşmeniz önemlidir.

Yüksek proteinli beslenmenin metabolizmaya tesiri iyi mi?

Yüksek proteinli diyetlerin metabolizma üstündeki tesirleri ile alakalı birtakım tartışmalar vardır. Birtakım emekler yüksek proteinli diyetlerin metabolizmayı artırmaya destek olabileceğini gösterirken, öteki emekler hiç bir tesiri olmayabileceğini ya da hatta negatif bir tesiri olabileceğini göstermiştir.

Bu incelemelerin tutarsız sonuçlarının en ihtimaller içinde açıklaması, yüksek proteinli diyetlerin metabolizma üstündeki etkilerinin tüketilen protein türü, tüketilen protein miktarı ve genel rejim benzer biçimde bir takım faktöre bağlı olmasıdır.

Bunları Okudunuz mu?  Kilo kaybı için sosyal medya arkadaşı veya düşmanı

Genel hatlarıyla, emekler hayvansal protein açısından varlıklı yüksek proteinli diyetlerin metabolizmayı artırabileceğini, bitkisel protein açısından varlıklı yüksek proteinli diyetlerin ise aynı etkiye haiz olmadığını göstermiştir. Bunun sebebi hayvansal proteinin bitkisel proteinden daha ketojenik olmasıdır, şu demek oluyor ki vücutta daha çok keton üretir. Ketonlar metabolizmayı artırmaya destek olabilen bir yakıt türüdür.

Ayrıca,

Hususiyet Yüksek proteinli rejim
Metabolizma Metabolizmayı artırabilir
Kilogram kaybı Kilogram yitirilmesine destek olabilir
Kas geliştirme Kas geliştirmeye destek olabilir
Beslenme Genel beslenme için yararlı olabilir

Yüksek Proteinli Diyetlerin Metabolizma Üzerindeki Etkisi

II. Yüksek proteinli rejim nelerdir?

Yüksek proteinli rejim, protein açısından yüksek ve karbonhidrat ve yağ açısından nispeten düşük bir rejimdir. Yüksek proteinli diyetin kararlı tanımı değişmiş olur, sadece tipik olarak günde vücut ağırlığının kilogramı başına minimum 1,6 gram protein ihtiva eder.

Yüksek proteinli rejimler çoğu zaman kg kaybı, kas geliştirme ve atletik performans için kullanılır. Sadece, diyabet ve kalp hastalığı benzer biçimde öteki esenlik sorunları için de yararları olabileceğine dair birtakım kanıtlar vardır.

Yüksek proteinli diyetin yararları

Yüksek proteinli bir diyetin pek oldukca faydası olabilir, bunlar içinde şunlar yer alır:

  • Kilogram kaybı
  • Kas geliştirme
  • Kan şekerinin daha iyi denetim edilmesi
  • Kalp hastalığı riskinin azalması
  • Kemik sağlığının iyileştirilmesi

Yüksek proteinli beslenmenin yararları ile alakalı daha çok informasyon için lütfen aşağıdaki parçaya bakın: Yüksek proteinli diyetin faydaları.

IV. Yüksek proteinli diyetin riskleri

Yüksek proteinli bir rejim birçok yarar sağlayabilse de, bununla ilişkili birtakım riskler de vardır. Bu riskler şunlardır:

  • Böbrek hasarı
  • Kalp hastalığı riskinin artması
  • Susuz kalma
  • Kabızlık
  • Birtakım kanser türlerinin riskinde artış

Bu risklerin yalnızca iyi dengelenmemiş yüksek proteinli rejimlerle ilişkili bulunduğunu belirtmek önemlidir. Yüksek proteinli bir rejim düşünüyorsanız, sizin için doğru olduğu için güvenilir olmak için doktorunuzla görüşmeniz önemlidir.

Yüksek Proteinli Diyetlerin Metabolizma Üzerindeki Etkisi

V. Yüksek proteinli beslenme metabolizmayı iyi mi etkisinde bırakır?

Yüksek proteinli beslenme metabolizmayı birçok halde etkileyebilir.

  • Artan protein alımı artan kas kütlesine yol açabilir. Kas dokusu metabolik olarak aktiftir, şu demek oluyor ki dinlenirken bile kalori yakar. Bundan dolayı, daha yüksek kas hacmi metabolizmada artışa yol açabilir.
  • Protein ek olarak iştahı bastırmaya destek olabilir ve bu da kg yitirilmesine yol açabilir. Protein yediğinizde, midenizin boşalması daha uzun devam eder ve bu da tok hissetmenize destek sunar. Bu, kalorisi kısıtlı bir rejime bağlı kalmayı ve kg vermeyi kolaylaştırabilir.
  • Yüksek proteinli bir rejim bununla beraber insülin duyarlılığını iyileştirmeye destek olabilir. İnsülin, kan şekeri seviyelerini düzenlemeye destek olan bir hormondur. İnsülin direnciniz olduğunda, vücudunuz insüline olması gerektiği benzer biçimde cevap vermez ve bu da yüksek kan şekeri seviyelerine yol açabilir. Yüksek proteinli bir rejim, insülin duyarlılığını iyileştirmeye destek olabilir ve bu da kan şekeri seviyelerini düşürmeye ve tip 2 diyabet riskini azaltmaya destek olabilir.

Genel hatlarıyla, yüksek proteinli bir diyetin metabolizma üstünde birçok pozitif tesiri olabilir. Kas kütlesini artırmaya, iştahı bastırmaya ve insülin duyarlılığını iyileştirmeye destek olabilir. Bu etkisinde bırakır kg yitirilmesine ve tip 2 diyabet benzer biçimde kronik rahatsızlık riskinde azalmaya yol açabilir.

Bunları Okudunuz mu?  Asya Diyeti Sağlıklı Beslenme Rehberi

Yüksek Proteinli Diyetlerin Metabolizma Üzerindeki Etkisi

VI. Yüksek proteinli diyetlerin metabolizma üstündeki etkilerine ilişik emekler

Yüksek proteinli diyetlerin metabolizma üstündeki tesirleri üstüne oldukca sayıda emek harcama yürütülmüştür. Bu emekler, yüksek proteinli diyetlerin artan kg yitirilmesine, artan kas kütlesine ve iyileştirilmiş metabolik sağlığa yol açabileceğini bulmuştur.

Dergide gösterilen bir emek harcama Amerikan Klinik Beslenme Dergisi12 hafta süresince yüksek proteinli rejim tatbik eden kişilerin, düşük proteinli rejim tatbik eden kişilere nazaran daha çok kg verdiğini ve daha çok kas hacmi kazandığını buldu.

Dergide gösterilen bir başka emek harcama Beslenme ve Metabolizma8 hafta süresince yüksek proteinli rejim tatbik eden kişilerin kan şekeri ve insülin seviyelerinin, düşük proteinli rejim tatbik eden kişilere nazaran daha düşük bulunduğunu buldu.

Bu emekler, yüksek proteinli diyetlerin kg kaybı, kas geliştirme ve metabolik esenlik için yararlı olabileceğini öne sürüyor. Sadece, bu çalışmaların minik insan grupları üstünde yürütüldüğünü ve bulguları doğrulamak için daha çok araştırmaya gerekseme duyulduğunu belirtmek önemlidir.

Yüksek Proteinli Diyetlerin Metabolizma Üzerindeki Etkisi

Yedinci.

Netice olarak, yüksek proteinli diyetlerin metabolizma üstünde pozitif bir tesiri olabileceğini öne devam eden kanıtlar vardır. Sadece, bu bulguları doğrulamak ve yüksek proteinli diyetlerin esenlik üstündeki uzun vadeli etkilerini belirlemek için daha çok araştırmaya gerekseme vardır.

Yüksek proteinli bir rejim uygulamayı düşünüyorsanız, bunun sizin için müsait olduğu için güvenilir olmak için doktorunuzla görüşmeniz önemlidir.

İşte yüksek proteinli rejimler ve metabolizma ile alakalı sık sorulan birtakım sorular:

  • S: Kilogram vermek için tüketilmesi ihtiyaç duyulan ülkü protein miktarı nelerdir?
  • A: Kilogram kaybı için tüketmeniz ihtiyaç duyulan protein miktarı, şahsi ihtiyaçlarınıza ve hedeflerinize bağlıdır. Sadece, iyi bir kaide olarak, günde vücut ağırlığınızın kilogramı başına 0,8-1,0 gram protein tüketmelisiniz.
  • S: Oldukca fazla protein tüketmenin riskleri nedir?
  • A: Oldukca fazla protein tüketmenin riskleri içinde susuz kalma, böbrek taşı oluşumu ve kemik erimesi riskinin artması yer alır.
  • S: Kas geliştirmek için yüksek proteinli bir rejim tüketmenin yararları nedir?
  • C: Yüksek proteinli bir rejim, vücudunuzun yeni kas dokusu kurmak ve onarmak için gerekseme duyduğu gıdaları sağlayarak kas yapmanıza destek olabilir.

Mevzuyla İlgili Sıkça Sorulan Sorular

Mevzuyla İlgili Sıkça Sorulan Sorular

* Yüksek proteinli rejim nelerdir?
* Yüksek proteinli beslenmenin yararları nedir?
* Yüksek proteinli diyetin riskleri nedir?
* Yüksek proteinli beslenmenin metabolizmaya tesiri nasıldır?
* Yüksek proteinli diyetlerin metabolizmaya tesirleri hikayesinde meydana getirilen emekler nedir?
* Yüksek proteinli diyetlerin metabolizma üstüne etkilerine ilişik meydana getirilen çalışmaların neticeleri nedir?
* Yüksek proteinli rejimlerle alakalı sık sorulan sorular nedir?

9.

Netice olarak, yüksek proteinli rejimler metabolizma üstünde mühim bir etkiye haiz olabilir. Kilogram kaybını, kas kütlesini ve tokluğu artırabilir ve ek olarak kan şekeri kontrolünü iyileştirmeye ve muayyen kronik rahatsızlık riskini azaltmaya destek olabilir. Sadece, yüksek proteinli rejimler dengeli olmadıklarında ve aşırı tüketildiklerinde zararı olan da olabilir. Yüksek proteinli bir rejime başlamadan ilkin sizin için doğru olduğu için güvenilir olmak için bir esenlik uzmanıyla görüşmeniz önemlidir.

Yüksek proteinli rejim, protein açısından yüksek ve karbonhidrat açısından düşük bir rejimdir. Bu tür diyetin kg kaybı, kas geliştirme ve kan şekeri kontrolünün iyileştirilmesi benzer biçimde bir takım faydası olduğu gösterilmiştir. Sadece, yüksek proteinli diyetlerin metabolizma üstündeki tesirleri ile alakalı birtakım tartışmalar vardır. Birtakım emekler yüksek proteinli diyetlerin metabolizmayı artırabileceğini gösterirken, ötekiler hiç bir tesir ya da hatta metabolizmada bir azalma bulmuştur.

Bunları Okudunuz mu?  Vejetaryen ızgara etsiz yemekler bir tekme ile

Yüksek proteinli rejim nelerdir?

Yüksek proteinli rejim, protein açısından yüksek ve karbonhidrat açısından düşük bir rejimdir. Yüksek proteinli diyetin kararlı tanımı değişmiş olur, sadece çoğu zaman %20-30 protein, %40-50 karbonhidrat ve %30-40 yağ içeren bir rejim ihtiva eder.

Yüksek proteinli diyetin yararları

Yüksek proteinli bir diyetin oldukca muhtelif yararları vardır, bunlar içinde şunlar yer alır:

  • Kilogram kaybı
  • Kas geliştirme
  • Kan şekerinin daha iyi denetim edilmesi
  • Kalp hastalığı riskinin azalması
  • Birtakım kanser türlerinin riskinin azalması

Yüksek proteinli diyetin riskleri

Yüksek proteinli rejimle ilişkili birtakım riskler de vardır, bunlar içinde şunlar yer alır:

  • Böbrek hasarı
  • Susuz kalma
  • Kabızlık
  • Kemik kaybı riskinin artması

Yüksek proteinli beslenmenin metabolizmaya tesiri iyi mi?

Yüksek proteinli diyetlerin metabolizma üstündeki tesirleri ile alakalı birtakım tartışmalar vardır. Birtakım emekler yüksek proteinli diyetlerin metabolizmayı artırabileceğini gösterirken, ötekiler hiç bir tesir bulmamış ya da hatta metabolizmada bir azalma bulmuştur.

Dergide gösterilen bir emek harcama Amerikan Klinik Beslenme Dergisiyüksek proteinli bir diyetin metabolizmayı %8-10 oranında artırdığını buldu. Bu emek harcama, iki gruptan birine rastgele atanan aşırı şişman ve obez yetişkinler üstünde yürütüldü: yüksek proteinli öbek ya da denetim grubu. Yüksek proteinli öbek %30 protein içeren bir rejim tüketirken, denetim grubu %15 protein içeren bir rejim tüketti. Emek verme, yüksek proteinli grubun denetim grubundan mühim seviyede daha yüksek bir dinlenme metabolizma hızına (RMR) haiz bulunduğunu buldu.

Dergide gösterilen bir başka emek harcama Beslenme ve Metabolizmayüksek proteinli bir diyetin sıhhatli yetişkinlerde metabolizmayı etkilemediğini buldu. Bu emek harcama, iki gruptan birine rastgele atanan sıhhatli yetişkinler üstünde yürütüldü: yüksek proteinli öbek ya da denetim grubu. Yüksek proteinli öbek %30 protein içeren bir rejim tüketirken, denetim grubu %15 protein içeren bir rejim tüketti. Emek verme, iki öbek içinde RMR'de mühim bir ayrım olmadığını buldu.

Genel hatlarıyla, kanıtlar yüksek proteinli diyetlerin birtakım kişilerde metabolizmayı artırabileceğini, sadece bazılarında artırmayabileceğini göstermektedir. Yüksek proteinli diyetlerin metabolizma üstündeki etkilerinin, ferdin yaşı, cinsiyeti, kilosu ve aktivite seviyesi dahil olmak suretiyle bir takım faktöre bağlı olarak değişmesi muhtemeldir.

Yüksek proteinli diyetlerin metabolizma üstündeki etkilerine ilişik emekler

Yüksek proteinli diyetlerin metabolizma üstündeki tesirleri üstüne oldukca sayıda emek harcama yürütülmüştür. En dikkat cazibeli çalışmalardan bazıları şunlardır:

  • Amerikan Klinik Beslenme Dergisi'nin meydana getirdiği araştırmaya nazaran, yüksek proteinli beslenmenin metabolizmayı %8-10 oranında hızlandırdığı ortaya çıktı.
  • Sıhhatli yetişkinlerde yüksek proteinli beslenmenin metabolizmayı etkilemediğini ortaya koyan Beslenme ve Metabolizma araştırması.
  • Dergide gösterilen bir inceleme Aşırı kilolulukYüksek proteinli bir diyetin aşırı şişman ve obez yetişkinlerin zayıflamalarına ve metabolik sağlıklarını iyileştirmelerine destek bulunduğunu tespit eden bir emek harcama.
  • Dergide gösterilen bir inceleme Diyabet BakımıTip 2 diyabet hastalarının kan şekeri kontrolünü iyileştirmeye destek olan yüksek proteinli beslenmenin önemini ortaya koyan bir emek harcama.




Batur Yüksel, teknoloji ve dijital içerik üretimi konusunda geniş bir deneyime sahip bir girişimcidir. Yüksel, uzun yıllar boyunca farklı sektörlerde edindiği bilgi ve tecrübeleri, Rifrom.com adlı blog sitesinde paylaşarak geniş bir okuyucu kitlesine ulaşmayı başarmıştır. Yenilikçi bakış açısı ve sürekli öğrenmeye olan tutkusuyla, teknolojiyi herkes için daha erişilebilir kılmayı hedeflemektedir.

  • Toplam 370 Yazı
  • Toplam 0 Yorum
Benzer Yazılar

Zihin için besleyici bir diyet öğrenmek hayat boyu

İçindekilerİi. Hayat boyu öğrenmenin yararlarıHayat boyu öğrenme rejiminize iyi mi iç edilirIV. Hayat boyu öğrenmeyi destekleyen yiyeceklerV. Hayat boyu öğrenme için atıştırmalıklar6. Hayat boyu öğrenme için toplumsal etkileşimVii. Hayat boyu öğrenme için aymazlıkHayat boyu öğrenme için stres yönetimiİx. Hayat boyu öğrenme için toplumsal etkileşim İi. Hayat boyu öğrenmenin yararları III. Hayat boyu öğrenme rejiminize iyi mi iç edilir IV. Hayat boyu öğrenmeyi destekleyen yiyecekler V. Hayat boyu öğrenme için atıştırmalıklar VI. Hayat boyu öğrenme egzersizi Vii. Hayat boyu öğrenme için aymazlık VIII. Hayat boyu öğrenme için stres yönetimi İx. Hayat boyu öğrenme için toplumsal etkileşim Iptila Uzun soluklu rejimler Hayat boyu öğrenme Ürün, göveri ma kepekli hububat bakımından varlıklı bir diyet Düşünce fonksiyonunu ma hafızasını geliştirmeye destek muhtemelen Doymuş yağ, kolesterol ma mamul gıdalarda birkaç bir diyet Bilişsel işlevi bozabilen ruh hastalığı ma sekte benzer biçimde kronik rahatsızlık riskini azaltmaya destek muhtemelen Omega-3 yağ asitlerinde yüce bir diyet Düşünce fonksiyonunu […]

Az yağlı bir diyetle hızlı kilo verin

İçindekilerReferanslarİi. Az yağlı rejim nelerdir?III. Kilo kaybı amacıyla azca yağlı bir diyetin yararlarıIV. Az yağlı bir rejim iyi mi izlem edilirV. Az yağlı bir rejimde yiyecek yiyecek amacıyla yiyecekler6. Az yağlı rejimlerle alakalı münteşir mitlerVii. Az yağlı bir rejimde sükse amacıyla ipuçlarıAz yağlı rejimler ile alakalı münteşir mitlerİx. Az yağlı rejimler onlarca senedir popüler bir kilo tevdi eğilimi olmuştur, sadece etkinlikleri ile alakalı bibi birtakım tartışmalar vardır. Birtakım emek harcamalar, azca yağlı diyetlerin insanların kilo vermesine ma sıhhatli kilo vermesine destek olabileceğini, öteki emek harcamalar ise azca yağlı diyetlerin kilo kaybı amacıyla öteki rejim türlerinden henüz müessir olmadığını bulmuştur. Az yağlı diyetlerin arkasındaki haber karmaşıktır ma azca yağlı bir diyetin kilo kaybı amacıyla hangi büyüklüğünde müessir bulunduğunu etkileyebilecek bir saf unsur vardır. Işte faktörler şunları ihtiva eder: Izlem ettiğiniz azca yağlı rejim türü Bireysel metabolizmanız Fizyolojik etkinlik seviyeniz Umumi sağlığınız ma refahınız Genel hatlarıyla, kâr, göveri ma kepekli hububat bakımından […]

Vücut tipiniz için en iyi kilo kaybı diyetleri

İçindekilerİi. Zayıflama rejim türleriIII. Zayıflama rejimi iyi mi seçilirIV. Zayıflama rejimine iyi mi yapışırV. Kilo kaybının yararlarıEn iyi kilo tevdi rejimi nelerdir?Vii. Paycı kilo tevdi hatalarıSıhhatli kilo kaybı için ipuçlarıİx. Zayıflama diyetleri hakkındaki SSSZayıflama diyetleri hakkındaki SSS RejimKilo kaybıBeslenmeEsenlikTalim akdetmek “Kilo kaybı diyetleri dünyasında seyran: en iyi hangi işe fayda?” bilgilendiricidir. Işte açacak kelimeyi arayan insanoğlu, hangi janr diyetlerin etken olduğu, ne yiyeceklerin yiyecek ma kaçınacağı ma dar rejime iyi mi yapışacağı benzer biçimde kilo tevdi diyetleri hakkındaki data arıyorlar. Ek olarak, muayyen kilo tevdi diyetleri ya da uzmanlardan gelen tavsiyelerin incelemelerini dahi arıyor olabilirler. Işte makalede, değişik kilo tevdi diyetleri türlerini, sizin için doğru dar diyetin iyi mi seçileceğini, dar rejime iyi mi asılı kalacağını ma kilo kaybının faydalarını ma risklerini tartışacağız. Ek olarak sıhhatli kilo kaybı için ipuçları vereceğiz ma kilo tevdi diyetleri hakkındaki birtakım münteşir soruları cevaplayacağız. Işte yazının kilo tevdi yolculuğunuz hakkındaki bilgili kararlar vermenize destek […]

0 Yorum

Yorum Yaz

Rastgele